Familieopstellingen

Familieopstellingen brengt je op fascinerende wijze in contact met je ‘familieziel’. Je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt.

Het idee achter deze doeltreffende werkvorm, ontstaan vanuit de contextuele therapie, is dat familie en voorouders een veel grotere rol in je leven spelen dan je beseft. Je behoort tot een gezin, het gezin van herkomst, waarin je bent geboren. Doorgaans groei je op binnen dit gezin, het is echter ook mogelijk dat je door omstandigheden gezinsleden niet of nauwelijks hebt gekend.

Het gezin maakt op haar beurt weer deel uit van een familie. Of je nu single bent, met een partner samenleeft, wel of geen kinderen hebt, we spreken in alle gevallen van een familiesysteem. Een systeem met een eigen geschiedenis en een eigen manier van omgaan met omstandigheden zoals gevoeligheden, gelukkige en verdrietige momenten.

Soms bots je in je leven keer op keer op hetzelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven. Het lijkt wel alsof het lot je tegen zit.

Een familieopstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daaraan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren, van generatie op generatie, zijn doorgegeven.

Een familieopstelling verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf beweging kunt terugbrengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven. Een familieopstelling is een bewustwording van overgenomen en/of eigen gevoelens uit het systeem van herkomst. Dit proces van bewustwording versterkt de eigen wil waardoor je betere beslissingen kan nemen om vrij en gelukkig(er) te zijn.

Herken je het volgende?

Is één van deze vragen voor jou herkenbaar? Wellicht kan een familieopstelling je verder helpen.
Bij een familieopstelling wordt een vraag of thema bekeken in relatie tot de mensen binnen je systeem, zoals je gezin van herkomst, je huidige gezin of een team collega’s en/of leidinggevende op je werk.
Hierdoor krijg je meer zicht op verborgen verbanden en dynamiek binnen je systeem. Vaak blijkt er iets onbewust te spelen waardoor het systeem niet in balans is, wat weer van invloed is op jouw persoonlijke situatie. We noemen dit “verstrikkingen”. Binnen een opstelling proberen wij deze verstrikking helder te krijgen en zo mogelijk op te lossen, waardoor iedereen binnen het systeem meer rust ervaart.

Binnen praktijk “True Colours” wordt op twee manieren gewerkt. Bijvoorbeeld binnen een individueel traject; een 1-op-1 opstelling. Er wordt gebruik gemaakt van houten poppetjes bij een tafelopstelling, vloermatten (ankers) of woorden op papier voor een vloeropstelling.  Er wordt gewerkt met verschillende methodes binnen Systemisch Werk.  Dat kan zijn volgens de methode van Bert Hellinger, o.a. trauma opstellingen Dr. Franz Ruppert en de methode van Jan Velsen met de 3 innerlijke kinderen. Deze methodes kunnen zo nodig worden geïntegreerd.

Bij voldoende belangstelling, of op verzoek, is het mogelijk een Familie Opstelling in groepsverband mee te maken. Er wordt dan, in een veilige setting, een vraagstuk uitgewerkt met representanten.

 

Voor meer informatie over de “Velsen Methode” ga naar: http://www.janvelsen.nl/partners/

 

Aanmelden kan via het “Contactformulier”.

 

 

Boldly be yourself
by showing off your true colours

Het aanbod van True Colours

Systemisch Coachen

Loop je vast in werk, relatie of bij de doelen die je nastreeft? Misschien repeteer je jezelf teveel. Er is een oplossing.

Lees meer...

Counseling

Wie ben ik? Waar sta ik? Én waar zou ik willen staan? Door middel van counseling gaan we dieper in op deze vragen en komen we tot een oplossing die jou houvast biedt.

Lees meer...

Wandelcoaching

Cliënten waarderen de wandelsessies. Dit wandelen is een geweldige manier om samen het probleem in perspectief te zetten.

Lees meer...

Familieopstellingen

Waar je vandaan komt, hoeft niet je toekomst te bepalen. Velen willen ervan loskomen en hun eigen leven vinden en leiden. Door middel van 'Familie opstellingen' worden gedragspatronen inzichtelijk én hanteerbaar.

Lees meer...

Workshops

Ben je nieuwsgierig wat een familieopstelling is en heb je altijd al een familie opstelling bij willen wonen?

Lees meer...

Vrijblijvend contact

"Kenmerkend voor Clementine is de laagdrempelige, duidelijke aanpak, waarbij iedereen zich comfortabel voelt".

Lees meer...
Copyright 2020 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.