Counseling

Zou je graag een persoon willen zijn die flexibel kan meebewegen in de stroom van het leven? Door middel van counseling ontstaat er bewustwording van herhalende patronen, gedragingen en gevoelens, welke zich eindeloos kunnen repeteren en een belemmering vormen. Counseling, ook wel psychosociale therapie genoemd, geeft inzicht en brengt je in balans met jezelf en je omgeving.

Als psychosociaal therapeut bied ik naast laagdrempelige, oplossingsgerichte psychosociale hulp ook langdurige begeleiding aan. Zoals bij het verwerken van belemmeringen waarvan de oorsprong in het verleden ligt. Deze belemmeringen kunnen zich in de huidige tijd uiten in de vorm van het ervaren van stress, onrust, ongenoegen, vermoeidheid, angsten of slapeloosheid. Of je ervaart terugkerende conflicten binnen je relatie, je familie of op je werk.

Het kan ook zijn dat je milde klachten hebt en behoefte hebt aan een klankbord of een sparring partner. Dit ter preventie of verergering van klachten. Als counselor bied ik je een oordeelloos luisterend oor.

Bij counseling gaat het niet alleen om het verkrijgen van inzichten in het eigen denken, voelen, handelen en beleven, maar ook over het optimaal benutten van (tot nu toe) ongebruikte mogelijkheden. Daarnaast wil ik je ook bijstaan bij het ontwikkelen van inzicht en vaardigheden ter verbetering van het algemeen functioneren.

Counseling is vooral helend van karakter en legt de nadruk op de emotionele aspecten van problemen en vragen. Door actief te luisteren en met je in gesprek te gaan worden psychologische, emotionele en gevoelsmatige problemen of vraagstukken verhelderd, in gang gezet of opgelost.
Tijdens counseling leg ik de nadruk op de mogelijkheden die je van nature bij je draagt. Hierbij kijken wij samen naar de aanwezige hulpbronnen, kwaliteiten en talenten en in mindere mate naar tekortkomingen.

 

Boldly be yourself
by showing off your true colours

De specialismes van True Colours

Autisme Spectrum Stoornissen

Diagnose autisme en loop je vast in je school, studie of werk? Verlopen je relaties stroef? Zowel privé als professioneel? Heb je moeite met de juiste plek innemen binnen je gezin, familie of organisatie?

Lees meer...

Burn-out & Overprikkeling

Het voorkomen van een burn-out of overprikkeling? Of de juiste begeleiding bij het herstel hier van? Met de juiste aanpak kan er een relatief snel herstel plaats vinden.

Lees meer...

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheids­kenmerk. Je verwerkt informatie diepgaander en ervaart emoties intenser. Dit kan tot problemen leiden. Met de juiste aanpak leer je hier goed mee om gaan.

Lees meer...

Psychologische Begeleiding

True Colours biedt psychologische begeleiding bij chronische aandoeningen zoals M. Crohn, Colitis Ulcerosa en Alvleesklierziekten. Hoe ga je er mee om? Wat helpt je in het proces waar je door gaat?

Lees meer...

Prikkelbare Darm Syndroom

PDS is een hardnekkige en moeilijk te behandelen aandoening. Een combinatie van hypnotherapie, CGT, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen helpen de klachten langdurig te verminderen.

Lees meer...

Relatietherapie

Loopt je relatie stroef? Hebben jullie moeite om elkaar te bereiken? Vormen belemmerende overtuigingen een blokkade in jullie relatie? Je wilt graag samen verder, maar je weet niet hoe?

Lees meer...
Copyright 2024 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.