Familie opstellingen

Een familie opstelling brengt je op fascinerende wijze in contact met je ‘familieziel’. Je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt.

Het idee achter deze doeltreffende werkvorm, ontstaan vanuit de contextuele therapie, is dat familie en voorouders een veel grotere rol in je leven spelen dan je beseft. Je behoort tot een gezin, het gezin van herkomst, waarin je bent geboren. Doorgaans groei je op binnen dit gezin, het is echter ook mogelijk dat je door omstandigheden gezinsleden niet of nauwelijks hebt gekend.

Het gezin maakt op haar beurt weer deel uit van een familie. Of je nu single bent, met een partner samenleeft, wel of geen kinderen hebt, we spreken in alle gevallen van een familiesysteem. Een systeem met een eigen geschiedenis en een eigen manier van omgaan met omstandigheden zoals gevoeligheden, gelukkige en verdrietige momenten.

Soms bots je in je leven keer op keer op hetzelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven. Het lijkt wel alsof het lot je tegen zit.

Een familie opstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daaraan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren, van generatie op generatie, zijn doorgegeven.

Een opstelling verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf beweging kunt terugbrengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven. Een familie opstelling is een bewustwording van overgenomen en/of eigen gevoelens uit het systeem van herkomst. Dit proces van bewustwording versterkt de eigen wil waardoor je betere beslissingen kan nemen om vrij en gelukkig(er) te zijn.

Herken je het volgende?

Is één van deze vragen voor jou herkenbaar? Wellicht kan een familie opstelling je verder helpen.
Bij een familie opstelling wordt een vraag of thema bekeken in relatie tot de mensen binnen je systeem, zoals je gezin van herkomst, je huidige gezin of een team collega’s en/of leidinggevende op je werk.
Hierdoor krijg je meer zicht op verborgen verbanden en dynamiek binnen je systeem. Vaak blijkt er iets onbewust te spelen waardoor het systeem niet in balans is, wat weer van invloed is op jouw persoonlijke situatie. We noemen dit “verstrikkingen”. Binnen een opstelling proberen wij deze verstrikking helder te krijgen en zo mogelijk op te lossen, waardoor iedereen binnen het systeem meer rust ervaart.

Binnen praktijk “True Colours” wordt op twee manieren gewerkt. Bijvoorbeeld binnen een individueel traject; een 1-op-1 opstelling. Er wordt gebruik gemaakt van houten poppetjes bij een tafelopstelling, vloermatten (ankers) of woorden op papier voor een vloeropstelling.  Er wordt gewerkt met verschillende methodes binnen Systemisch Werk.  Dat kan zijn volgens de methode van Bert Hellinger, trauma opstellingen van Dr. Franz Ruppert en/of de methode van Jan Velsen met de 3 innerlijke kinderen. Deze methodes kunnen worden geïntegreerd.

Het is ook mogelijk een Familie Opstelling in groepsverband mee te maken. Er wordt dan, in een veilige setting, een vraagstuk uitgewerkt met representanten.

De volgende Ochtend met Familie opstellingen wordt op zaterdag 20 april 2024 georganiseerd. Zie hiervoor de pagina Ochtend met Familie Opstellingen.

Aanmelden kan via het “Contactformulier”.

 

Voor meer informatie over de “Velsen Methode” ga naar: https://janvelsen.nl/

 

Boldly be yourself
by showing off your true colours

De specialismes van True Colours

Autisme Spectrum Stoornissen

Diagnose autisme en loop je vast in je school, studie of werk? Verlopen je relaties stroef? Zowel privé als professioneel? Heb je moeite met de juiste plek innemen binnen je gezin, familie of organisatie?

Lees meer...

Burn-out & Overprikkeling

Het voorkomen van een burn-out of overprikkeling? Of de juiste begeleiding bij het herstel hier van? Met de juiste aanpak kan er een relatief snel herstel plaats vinden.

Lees meer...

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheids­kenmerk. Je verwerkt informatie diepgaander en ervaart emoties intenser. Dit kan tot problemen leiden. Met de juiste aanpak leer je hier goed mee om gaan.

Lees meer...

Psychologische Begeleiding

True Colours biedt psychologische begeleiding bij chronische aandoeningen zoals M. Crohn, Colitis Ulcerosa en Alvleesklierziekten. Hoe ga je er mee om? Wat helpt je in het proces waar je door gaat?

Lees meer...

Prikkelbare Darm Syndroom

PDS is een hardnekkige en moeilijk te behandelen aandoening. Een combinatie van hypnotherapie, CGT, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen helpen de klachten langdurig te verminderen.

Lees meer...

Relatietherapie

Loopt je relatie stroef? Hebben jullie moeite om elkaar te bereiken? Vormen belemmerende overtuigingen een blokkade in jullie relatie? Je wilt graag samen verder, maar je weet niet hoe?

Lees meer...
Copyright 2024 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.