Autisme

Met autisme wordt bedoeld de diagnoses:

 

Informatieverwerking

Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren en blijft gedurende je hele leven een rol spelen. Het is geen ziekte en wordt niet veroorzaakt door de opvoeding.

Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken, proeven en voelen wordt op een andere manier verwerkt en dit heeft invloed op het gedrag, zowel positief als negatief. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contact.

 

De kern van het menselijk zijn

Deze prikkelverwerkingsstoornis is vanaf de babyleeftijd aanwezig, openbaart zich vrij vroeg en duurt tot in de volwassenheid voort. Het algemeen functioneren kan in meer of mindere mate worden belemmerd omdat het in alle ontwikkelingsgebieden doordringt. Autisme betreft de kern van het menselijk zijn; de omgang van mensen met elkaar.

Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar kan van invloed zijn op iemands leven. Hoe groot deze invloed is en op welke manier verschilt per persoon en ook per levensfase.

 

De uiting van autisme

Autisme kent vele gezichten; sommige zoeken weinig contact met anderen, anderen doen dit juist heel actief, maar vaak op een manier die “vreemd” overkomt. Er zijn mensen met autisme en een verstandelijke beperking, zij zullen levenslang begeleiding nodig hebben. Het merendeel (50-80%) van de gediagnosticeerde mensen met autisme heeft een normale tot hoge intelligentie en kunnen met de juiste begeleiding een zelfstandig leven leiden (bron: website Nederlandse Vereniging voor Autisme).

Autisme is universeel en van alle tijden, herkenbaar vanuit een zeker patroon aan gedragingen in verschillende landen en over verschillende culturen heen. Autisme wordt ook wel gezien als een variant van het menselijk zijn en niet als een stoornis. (bron: Utah Frith, psycholoog).

 

De visie van True Colours

Vanuit mijn visie, dat iedere persoon een eigen kleur, een eigen persoonlijkheid heeft, bied ik binnen praktijk True Colours maatwerk en kijk verder dan de diagnose Autisme Spectrum Stoornis. Zelf spreek ik liever van het “Kleurenspectrum van Autisme”, naar de titel van mijn scriptie waar ik destijds op ben afgestudeerd.

Loop je vast in je werk of studie? Verloopt je relatie stroef door bovengenoemde problematiek? Heb je moeite met de juiste plek innemen binnen je familie?

Begeleiding op maat kan je verder helpen. Binnen True Colours bied ik vanuit opleiding en ervaringsdeskundigheid begeleiding rondom autisme. Dit is individueel mogelijk, voor partners en het omringend systeem.

Boldly be yourself
by showing off your true colours

Het aanbod van True Colours

Systemisch Coachen

Loop je vast in werk, relatie of bij de doelen die je nastreeft? Misschien repeteer je jezelf teveel. Er is een oplossing.

Lees meer...

Counseling

Wie ben ik? Waar sta ik? Én waar zou ik willen staan? Door middel van counseling gaan we dieper in op deze vragen en komen we tot een oplossing die jou houvast biedt.

Lees meer...

Wandelcoaching

Cliënten waarderen de wandelsessies. Dit wandelen is een geweldige manier om samen het probleem in perspectief te zetten.

Lees meer...

Familieopstellingen

Waar je vandaan komt, hoeft niet je toekomst te bepalen. Velen willen ervan loskomen en hun eigen leven vinden en leiden. Door middel van 'Familie opstellingen' worden gedragspatronen inzichtelijk én hanteerbaar.

Lees meer...

Workshops

Ben je nieuwsgierig wat een familieopstelling is en heb je altijd al een familie opstelling bij willen wonen?

Lees meer...

Vrijblijvend contact

"Kenmerkend voor Clementine is de laagdrempelige, duidelijke aanpak, waarbij iedereen zich comfortabel voelt".

Lees meer...
Copyright 2020 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.