Prikkelbare Darm Syndroom

Tijdens gespreksvoering met cliënten worden naast psychische vraagstukken, ook lichamelijke ongemakken ter sprake gebracht. Lichaam en geest zijn immers één. Hierbij is mij opgevallen dat met name bij cliënten met een verhoogde prikkelgevoeligheid, er vaker sprake is van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).

 

Een langdurige vermindering van PDS-klachten

Om mijn begeleiding zo compleet mogelijk te kunnen inzetten ben ik mij gaan verdiepen in een effectieve begeleidingsmethode bij PDS. Hypnotherapie is een bewezen methode voor het langdurig verminderen van PDS-klachten. Als PDS therapeut kan ik je hierin begeleiden.

 

Het Prikkelbare Darm Syndroom komt regelmatig voor

Prikkelbare Darm Syndroom, ook wel spastisch colon, spastische darm of irritable bowl syndrome (IBS) genoemd, is een hardnekkige en moeilijk te behandelen aandoening die de kwaliteit van leven ernstig kan beïnvloeden. Hierbij kan ik uit eigen ervaring spreken, sinds mijn tienerjaren ervaar ik symptomen van PDS en weet welke belemmeringen er kunnen zijn.

Ongeveer één op de vijf mensen heeft te kampen met symptomen van deze hinderlijke aandoening. De symptomen kunnen bestaan uit buikpijn, opgezette buik, opgeblazen gevoel, diarree, constipatie (of een combinatie hiervan), winderigheid, misselijkheid en oprispingen. Vaak in combinatie met een gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen.

 

Hoe klachten van het Prikkelbare Darm Syndroom te verminderen

Voor veel mensen is een behandeling met medicijnen en een aangepast FODMAP dieet niet afdoende.

Psychologische interventies, waaronder gesprekstherapie, hypnotherapie, ademhalingsoefeningen en lichaamswerk, zijn effectief gebleken.

Tijdens de hypnotherapeutische begeleiding leer je contact te maken met je onbewuste mogelijkheden. Vanuit een diepe ontspanning en gerichte aandacht, richt jij je op een gezonde werking van jouw darmen. Hierdoor komen de darmen meer tot rust en worden daardoor minder gevoelig voor spanning en stress.

 

De behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom door True Colours

Mijn begeleiding bestaat uit een programma, welke is gebaseerd op het IBS Protocol van Prof. Dr. Peter Whorwell, MDL-arts en Dr. Michael Mahony, hypnotherapeut. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij meer dan 80% van de cliënten, die een hypnotherapeutisch programma volgen, de problemen afnemen en daardoor de kwaliteit van leven wordt versterkt.
De therapie richt zich op lichaam, geest en gedrag. Middels visualisaties ofwel hypnotherapie leer je het maag-darmkanaal te beïnvloeden.

Tijdens de sessies worden, naast de gegeven visualisaties, lichaamsoefeningen en ademhalingstechnieken aangeleerd. Tevens wordt aandacht gegeven aan leefstijl en voeding.

 

Meer weten?

Vul het contactformulier in en ik neem contact met je op. Klik hier…

Boldly be yourself
by showing off your true colours

Het aanbod van True Colours

Systemisch Coachen

Loop je vast in werk, relatie of bij de doelen die je nastreeft? Misschien repeteer je jezelf teveel. Er is een oplossing.

Lees meer...

Counseling

Wie ben ik? Waar sta ik? Én waar zou ik willen staan? Door middel van counseling gaan we dieper in op deze vragen en komen we tot een oplossing die jou houvast biedt.

Lees meer...

Wandelcoaching

Cliënten waarderen de wandelsessies. Dit wandelen is een geweldige manier om samen het probleem in perspectief te zetten.

Lees meer...

Familieopstellingen

Waar je vandaan komt, hoeft niet je toekomst te bepalen. Velen willen ervan loskomen en hun eigen leven vinden en leiden. Door middel van 'Familie opstellingen' worden gedragspatronen inzichtelijk én hanteerbaar.

Lees meer...

Workshops

Ben je nieuwsgierig wat een familieopstelling is en heb je altijd al een familie opstelling bij willen wonen?

Lees meer...

Vrijblijvend contact

"Kenmerkend voor Clementine is de laagdrempelige, duidelijke aanpak, waarbij iedereen zich comfortabel voelt".

Lees meer...
Copyright 2020 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.