Prikkelbare Darm Syndroom

Tijdens gespreksvoering met cliënten worden naast psychosociale vraagstukken, ook lichamelijke ongemakken ter sprake gebracht. Lichaam en geest zijn immers één. Hierbij is mij opgevallen dat met name bij cliënten met een verhoogde prikkelgevoeligheid, er vaker sprake is van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).

 

Een langdurige vermindering van PDS-klachten

Om mijn begeleiding zo compleet mogelijk te kunnen inzetten ben ik mij gaan verdiepen in een effectieve begeleidingsmethode bij PDS. Hypnotherapie is een bewezen methode voor het langdurig verminderen van PDS-klachten. Als PDS therapeut kan ik je begeleiden door middel van hypnotherapie in combinatie met gesprekstherapie (Cliënt Centered Therapy), gedragstherapie (Acceptance and Commitment Therapy),  lichaamsgerichte oefeningen en ademoefeningen.

 

Het Prikkelbare Darm Syndroom komt regelmatig voor

Prikkelbare Darm Syndroom, ook wel spastisch colon, spastische darm of irritable bowl syndrome (IBS) genoemd, is een hardnekkige en moeilijk te behandelen aandoening die de kwaliteit van leven ernstig kan beïnvloeden. Hierbij kan ik uit eigen ervaring spreken, sinds mijn tienerjaren ervaar ik symptomen van PDS en weet welke belemmeringen er kunnen zijn.

Ongeveer één op de vijf mensen heeft te kampen met symptomen van deze hinderlijke aandoening. De symptomen kunnen bestaan uit buikpijn, opgezette buik, opgeblazen gevoel, diarree, constipatie (of een combinatie hiervan), winderigheid, misselijkheid en oprispingen. Vaak in combinatie met een gevoeligheid of een medisch bewezen intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen.

 

Hoe klachten van het Prikkelbare Darm Syndroom te verminderen

Voor veel mensen is een behandeling met medicijnen en een aangepast FODMAP dieet niet afdoende.

Psychologische interventies, waaronder gedragstherapie (ACT), hypnotherapie, ademoefeningen en lichaamsgerichte oefeningen, zijn effectief gebleken.

Tijdens de hypnotherapeutische begeleiding leer je contact te maken met je onbewuste mogelijkheden. Vanuit een diepe ontspanning en gerichte aandacht, richt jij je op een gezonde werking van jouw darmen. Hierdoor komen de darmen meer tot rust en worden daardoor minder gevoelig voor spanning en stress.

 

De behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom door True Colours

Mijn begeleiding bestaat uit een programma, gebaseerd op het IBS Protocol van Prof. Dr. Peter Whorwell, MDL-arts en Dr. Michael Mahony, hypnotherapeut. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij meer dan 80% van de cliënten, die een hypnotherapeutisch programma volgen, de problemen afnemen en daardoor de kwaliteit van leven wordt versterkt.
De therapie richt zich op lichaam, geest, emotie en gedrag. Middels visualisaties ofwel hypnotherapie leer je het maag-darmkanaal te beïnvloeden.

Tijdens de sessies wordt hypnotherapie en ACT gegeven in combinatie met lichaamsoefeningen en worden ademtechnieken aangeleerd. Tevens wordt aandacht gegeven aan leefstijl en bewustwording van de invloed van voeding op de klachten.

 

Meer weten?

Vul het contactformulier in en ik neem contact met je op. Klik hier…

Boldly be yourself
by showing off your true colours

De specialismes van True Colours

Autisme Spectrum Stoornissen

Diagnose autisme en loop je vast in je school, studie of werk? Verlopen je relaties stroef? Zowel privé als professioneel? Heb je moeite met de juiste plek innemen binnen je gezin, familie of organisatie?

Lees meer...

Burn-out & Overprikkeling

Het voorkomen van een burn-out of overprikkeling? Of de juiste begeleiding bij het herstel hier van? Met de juiste aanpak kan er een relatief snel herstel plaats vinden.

Lees meer...

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheids­kenmerk. Je verwerkt informatie diepgaander en ervaart emoties intenser. Dit kan tot problemen leiden. Met de juiste aanpak leer je hier goed mee om gaan.

Lees meer...

Psychologische Begeleiding

True Colours biedt psychologische begeleiding bij chronische aandoeningen zoals M. Crohn, Colitis Ulcerosa en Alvleesklierziekten. Hoe ga je er mee om? Wat helpt je in het proces waar je door gaat?

Lees meer...

Prikkelbare Darm Syndroom

PDS is een hardnekkige en moeilijk te behandelen aandoening. Een combinatie van hypnotherapie, CGT, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen helpen de klachten langdurig te verminderen.

Lees meer...

Relatietherapie

Loopt je relatie stroef? Hebben jullie moeite om elkaar te bereiken? Vormen belemmerende overtuigingen een blokkade in jullie relatie? Je wilt graag samen verder, maar je weet niet hoe?

Lees meer...
Copyright 2024 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.