Wandelen & coachen

20-11-2017 | Berichten,

Wandelcoaching is een (h)eerlijke manier van begeleiding

Eén van de begeleidingsvormen binnen True Colours is Wandelcoaching. Ik mag mij gelukkig prijzen met een prachtige  “achtertuin”. Binnen 5 minuten lopen van de praktijkruimte bevindt zich de Utrechtse Heuvelrug.

De start van verandering is bewustwording

Wandelcoaching is een vorm van persoonlijke begeleiding en geeft inzicht en bewustwording. Daaruit voortvloeiend ontstaat ruimte voor verandering en het doorbreken van vastzittende patronen. Deze vorm van coaching brengt je dus letterlijk en figuurlijk in beweging. Door de lichamelijke inspanning komt er endorfine vrij, een hormoon dat ons alert maakt.

Het naast elkaar lopen vergemakkelijkt het bespreken en delen van onderwerpen die gevoelig of pijnlijk zijn. Al wandelend ontstaat rust en stilte in het hoofd en leer je te luisteren naar je innerlijke stem. Door in een natuurlijke omgeving te zijn is het mogelijk van afstand naar je huidige situatie te kijken en worden gedachten, gedragingen en gevoelens in een ander perspectief geplaatst.

Wandelend coachen geeft ook lichamelijk een goed gevoel, zorgt voor vitaliteit, kracht en doorzettingsvermogen. Is deze vorm van coachen iets voor jou? Meld je aan via het contactformulier.

 

Femke plaatste op 25 november 2017 om 19:58:

Afgelopen week heb ik mijn coaching sessies succesvol mogen afronden. Clementine, ik wil je hartelijk danken voor de manier waarop je mij begeleid hebt. Ik had je uitgekozen, omdat jij de mogelijkheid bood om gecoacht te worden tijdens het wandelen. Tijdens onze wandelingen heb je zonder een oordeel te vormen, geluisterd naar de dingen waar ik tegenaan loop in het leven. De manier waarop jij mijn problemen samen kon vatten, hebben ertoe geleid dat ik ze van alle kanten kon bekijken en hebben me geholpen de juiste keuzes te maken. Ik kom graag nogmaals bij je langs om samen door je prachtige bos te kunnen wandelen. Nu als een herboren vrouw. Zonder jouw coaching zou ik dat niet geweest zijn. Ik wens je heel veel succes met je prachtige praktijk!

Plaats ook een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boldly be yourself
by showing off your true colours

De specialismes van True Colours

Autisme Spectrum Stoornissen

Diagnose autisme en loop je vast in je school, studie of werk? Verlopen je relaties stroef? Zowel privé als professioneel? Heb je moeite met de juiste plek innemen binnen je gezin, familie of organisatie?

Lees meer...

Burn-out & Overprikkeling

Het voorkomen van een burn-out of overprikkeling? Of de juiste begeleiding bij het herstel hier van? Met de juiste aanpak kan er een relatief snel herstel plaats vinden.

Lees meer...

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheids­kenmerk. Je verwerkt informatie diepgaander en ervaart emoties intenser. Dit kan tot problemen leiden. Met de juiste aanpak leer je hier goed mee om gaan.

Lees meer...

Psychologische Begeleiding

True Colours biedt psychologische begeleiding bij chronische aandoeningen zoals M. Crohn, Colitis Ulcerosa en Alvleesklierziekten. Hoe ga je er mee om? Wat helpt je in het proces waar je door gaat?

Lees meer...

Prikkelbare Darm Syndroom

PDS is een hardnekkige en moeilijk te behandelen aandoening. Een combinatie van hypnotherapie, CGT, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen helpen de klachten langdurig te verminderen.

Lees meer...

Relatietherapie

Loopt je relatie stroef? Hebben jullie moeite om elkaar te bereiken? Vormen belemmerende overtuigingen een blokkade in jullie relatie? Je wilt graag samen verder, maar je weet niet hoe?

Lees meer...
Copyright 2023 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.