Wie ben ik

Mijn naam is Clementine de Jonge (1962). Ik ben moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleinzoon. Ik ben geboren in Enkhuizen en vanaf mijn 2e jaar opgegroeid in Alkmaar. Sinds 1994, na diverse omzwervingen in binnen- en buitenland, ben ik woonachtig in Veenendaal.

Vanuit mijn werkervaring in de 1e lijn gezondheidszorg, waarbij het accent ligt op het lichamelijk welzijn, ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de geestelijke gezondheidszorg. Een verdieping vanuit de visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Lichaam en geest zijn één en hebben als zodanig aandacht nodig. Daarnaast bepaalt de omgeving waarin wij leven voor een groot deel hoe wij ons voelen.

Door de studie Integrale Menswetenschappen, met afstudeerrichting Psychologie, heb ik kennis en inzichten verkregen uit diverse stromingen en zienswijzen; zowel de Oosters filosofische als de Westers Wetenschappelijke benadering.

Deze integrale benadering spreekt mij enorm aan. Laten we van beide zienswijzen leren en elkaar omarmen en niet naar elkaar wijzen of afwijzen.

Mijn interesse voor de mens, met name de psyche, is er altijd geweest. Met name ben ik geïnteresseerd in de innerlijke kracht die ieder mens in zich heeft en die kan worden aangesproken voor het vinden van oplossingen bij problemen en klachten. Graag begeleid ik je in dit proces.

Ik ben tevens gediplomeerd Therapeut Systemisch Werk, PDS Therapeut en gecertificeerd coach op het gebied van autisme, hoogsensitiviteit en burn-out. Daarnaast in het bezit van certificaat POH-GGZ.

De opgedane kennis vanuit verschillende opleidingen,  aanvullende modules, de leer van diverse methodes en met name de ervaring en feedback van mijn doelgroep, hebben mij enorm verrijkt.

De ontwikkelingen en inzichten ten aanzien van mijn doelgroepen volg ik op de voet door middel van het volgen van nascholingen, het lezen en bijhouden van wetenschappelijke publicaties en vakliteratuur.

Wat maakt mijn begeleiding en aanpak anders?

Iedere cliënt is anders en vraagt een eigen aanpak, oftewel maatwerk. Per sessie stem ik met je af wat op dat moment nodig is, neem daar de tijd voor en creëer een veilig klimaat.
Oordeelloos luisteren is één van de kwaliteiten die ik bezit. Daarbij houd ik je een spiegel voor. De ene keer liefdevol, de andere keer, wanneer het daarom vraagt, met respect confronterend.

Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Wil je een kennismakingsgesprek aanvragen? Dat kan telefonisch of via het contactformulier op deze site.

Boldly be yourself
by showing off your true colours

Het aanbod van True Colours

Systemisch Coachen

Loop je vast in werk, relatie of bij de doelen die je nastreeft? Misschien repeteer je jezelf teveel. Er is een oplossing.

Lees meer...

Counseling

Wie ben ik? Waar sta ik? Én waar zou ik willen staan? Door middel van counseling gaan we dieper in op deze vragen en komen we tot een oplossing die jou houvast biedt.

Lees meer...

Wandelcoaching

Cliënten waarderen de wandelsessies. Dit wandelen is een geweldige manier om samen het probleem in perspectief te zetten.

Lees meer...

Familieopstellingen

Waar je vandaan komt, hoeft niet je toekomst te bepalen. Velen willen ervan loskomen en hun eigen leven vinden en leiden. Door middel van 'Familie opstellingen' worden gedragspatronen inzichtelijk én hanteerbaar.

Lees meer...

Workshops

Ben je nieuwsgierig wat een familieopstelling is en heb je altijd al een familie opstelling bij willen wonen?

Lees meer...

Vrijblijvend contact

"Kenmerkend voor Clementine is de laagdrempelige, duidelijke aanpak, waarbij iedereen zich comfortabel voelt".

Lees meer...
Copyright 2020 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.