Wie ben ik

Mijn naam is Clementine de Jonge (1962). Ik ben moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleinzoon en een kleindochter. Ik ben geboren in Enkhuizen en vanaf mijn 2e jaar opgegroeid in Alkmaar. Sinds 1994, na diverse omzwervingen in binnen- en buitenland, ben ik woonachtig in Veenendaal.

Vanuit mijn werkervaring in de 1e lijn gezondheidszorg, waarbij het accent ligt op het lichamelijk welzijn, ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de geestelijke gezondheidszorg. Een verdieping vanuit de visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Lichaam en geest zijn één en hebben als zodanig aandacht nodig. Daarnaast bepaalt de omgeving waarin wij leven voor een groot deel hoe wij ons voelen.

Door de studie Integrale Menswetenschappen, met afstudeerrichting Psychologie, heb ik kennis en inzichten verkregen uit diverse stromingen en zienswijzen; zowel de Oosters filosofische als de Westers Wetenschappelijke benadering.

Deze integrale benadering spreekt mij enorm aan. Laten we van beide zienswijzen leren, elkaar respecteren en niet naar elkaar wijzen of afwijzen.

Mijn interesse voor de mens, met name de psyche, is er altijd geweest. Met name ben ik geïnteresseerd in de innerlijke kracht die ieder mens in zich heeft en die kan worden aangesproken voor het vinden van oplossingen bij problemen en klachten. Graag begeleid ik je in dit proces.

Ik ben tevens gediplomeerd Therapeut Systemisch Werk, PDS Therapeut, ACT Therapeut en gecertificeerd coach op het gebied van autisme, hoogsensitiviteit en burn-out. Daarnaast in het bezit van certificaat POH-GGZ.

De opgedane kennis vanuit verschillende opleidingen,  aanvullende modules, de leer van diverse methodes en met name de ervaring en feedback van mijn doelgroep, hebben mij enorm verrijkt.

De ontwikkelingen en inzichten ten aanzien van mijn doelgroepen volg ik op de voet door middel van het volgen van nascholingen, het lezen en bijhouden van wetenschappelijke publicaties en vakliteratuur.

Wat maakt mijn begeleiding en aanpak anders?

Iedere cliënt is anders en vraagt een eigen aanpak, oftewel maatwerk. Per sessie stem ik met je af wat op dat moment nodig is, neem daar de tijd voor en creëer een veilig klimaat.
Oordeelloos luisteren is één van de kwaliteiten die ik bezit. Daarbij houd ik je een spiegel voor. De ene keer liefdevol, de andere keer, wanneer het daarom vraagt, met respect confronterend.

Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Wil je een kennismakingsgesprek aanvragen? Dat kan telefonisch of via het contactformulier op deze site.

Boldly be yourself
by showing off your true colours

De specialismes van True Colours

Autisme Spectrum Stoornissen

Diagnose autisme en loop je vast in je school, studie of werk? Verlopen je relaties stroef? Zowel privé als professioneel? Heb je moeite met de juiste plek innemen binnen je gezin, familie of organisatie?

Lees meer...

Burn-out & Overprikkeling

Het voorkomen van een burn-out of overprikkeling? Of de juiste begeleiding bij het herstel hier van? Met de juiste aanpak kan er een relatief snel herstel plaats vinden.

Lees meer...

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheids­kenmerk. Je verwerkt informatie diepgaander en ervaart emoties intenser. Dit kan tot problemen leiden. Met de juiste aanpak leer je hier goed mee om gaan.

Lees meer...

Psychologische Begeleiding

True Colours biedt psychologische begeleiding bij chronische aandoeningen zoals M. Crohn, Colitis Ulcerosa en Alvleesklierziekten. Hoe ga je er mee om? Wat helpt je in het proces waar je door gaat?

Lees meer...

Prikkelbare Darm Syndroom

PDS is een hardnekkige en moeilijk te behandelen aandoening. Een combinatie van hypnotherapie, CGT, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen helpen de klachten langdurig te verminderen.

Lees meer...

Relatietherapie

Loopt je relatie stroef? Hebben jullie moeite om elkaar te bereiken? Vormen belemmerende overtuigingen een blokkade in jullie relatie? Je wilt graag samen verder, maar je weet niet hoe?

Lees meer...
Copyright 2024 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.