Counseling

Zou je graag een persoon willen zijn die flexibel kan meebewegen in de stroom van het leven? Door middel van counseling ontstaat er bewustwording van herhalende patronen, gedragingen en gevoelens, welke zich eindeloos kunnen repeteren en een belemmering vormen. Counseling, ook wel psychosociale therapie genoemd, geeft inzicht en brengt je in balans met jezelf en je omgeving.

Als psychosociaal therapeut bied ik naast laagdrempelige, oplossingsgerichte psychosociale hulp ook langdurige begeleiding aan. Zoals bij het verwerken van belemmeringen waarvan de oorsprong in het verleden ligt. Deze belemmeringen kunnen zich in de huidige tijd uiten in de vorm van het ervaren van stress, onrust, ongenoegen, vermoeidheid, angsten of slapeloosheid. Of je ervaart terugkerende conflicten binnen je relatie, je familie of op je werk.

Het kan ook zijn dat je milde klachten hebt en behoefte hebt aan een klankbord of een sparring partner. Dit ter preventie of verergering van klachten. Als counselor bied ik je een oordeelloos luisterend oor.

Bij counseling gaat het niet alleen om het verkrijgen van inzichten in het eigen denken, voelen, handelen en beleven, maar ook over het optimaal benutten van (tot nu toe) ongebruikte mogelijkheden. Daarnaast wil ik je ook bijstaan bij het ontwikkelen van inzicht en vaardigheden ter verbetering van het algemeen functioneren.

Counseling is vooral helend van karakter en legt de nadruk op de emotionele aspecten van problemen en vragen. Door actief te luisteren en met je in gesprek te gaan worden psychologische, emotionele en gevoelsmatige problemen of vraagstukken verhelderd, in gang gezet of opgelost.
Tijdens counseling leg ik de nadruk op de mogelijkheden die je van nature bij je draagt. Hierbij kijken wij samen naar de aanwezige hulpbronnen, kwaliteiten en talenten en in mindere mate naar tekortkomingen.

 

Boldly be yourself
by showing off your true colours

Het aanbod van True Colours

Systemisch Coachen

Loop je vast in werk, relatie of bij de doelen die je nastreeft? Misschien repeteer je jezelf teveel. Er is een oplossing.

Lees meer...

Counseling

Wie ben ik? Waar sta ik? Én waar zou ik willen staan? Door middel van counseling gaan we dieper in op deze vragen en komen we tot een oplossing die jou houvast biedt.

Lees meer...

Wandelcoaching

Cliënten waarderen de wandelsessies. Dit wandelen is een geweldige manier om samen het probleem in perspectief te zetten.

Lees meer...

Familieopstellingen

Waar je vandaan komt, hoeft niet je toekomst te bepalen. Velen willen ervan loskomen en hun eigen leven vinden en leiden. Door middel van 'Familie opstellingen' worden gedragspatronen inzichtelijk én hanteerbaar.

Lees meer...

Workshops

Ben je nieuwsgierig wat een familieopstelling is en heb je altijd al een familie opstelling bij willen wonen?

Lees meer...

Vrijblijvend contact

"Kenmerkend voor Clementine is de laagdrempelige, duidelijke aanpak, waarbij iedereen zich comfortabel voelt".

Lees meer...
Copyright 2020 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.